KORALL(VIRÁG) - növény (leány keresztnév) korallvirág
(Fotó: korallvirág)
A Korall női név újabb keletű névadás.
Névnapok: május 12., május 14.
Gyakorisága: nem gyakori.

A korallvirág (Kalanchoe) a kőtörőfű-virágúak
(Saxifragales) rendjébe, ezen belül a varjúhájfélék (Crassulaceae) családjába és a korallvirágformák (Kalanchoideae) alcsaládjába tartozó típusnemzetség.
A korallvirágfajok eredeti előfordulási területe a kontinentális Afrika legnagyobb része - kivéve Észak-Szahara egyes térségeit -, Madagaszkár, az Arab-félsziget, India és Srí Lanka, valamint Délkelet-Ázsia és a Fülöp-szigetek. Az ausztrál kontinens keleti felére, Pakisztánba, Olaszországba, az Ibériai-félszigetre, Dél-Amerika legnagyobb részére és az USA legdélebbi államaiba betelepítette az ember; azonban dísznövényként mindenfelé termesztik.
Levele sötétzöld, nagyon húsos, mert sok nedv van benne. Virága 4 szirmú, de ma már telt virágzatú egyedek is vannak. A virág szára elágazó. A virág színei általában pirosak-vörösek, vagy fehérek, narancs-citromsárgák, rózsaszínűek, vagy akár vajszínűek is lehetnek.
Januártól júniusig virágzik. Nyártól mint kerti növény, ültethető erkélyre, teraszra, vagy balkonládába. Ősztől viszont a lakásunkat is feldíszítheti, mutatós, szép színes virágaival. Lassan fejlődik. A virágok magasan a levelek fölé emelkednek. A korallvirág szereti a közvetlen napfényt. Gondozása nem
túl igényes, heti egyszer de előfordul, hogy kétszer kell öntözni attól függ, mennyire száraz a földje. Figyelni kell mert hamar elkezd gyengülni és elszáradni ha nincs öntözve hetente.TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Irodalom: -

Zene: -