Vidám napot / utána jártunk...,

Péntek délutáni körséta.

Nem régen forrasztattam egy hangfelvétel készítésre használható kábelt. Az egy méteres vezeték beszélgetős programhoz kell vagy a kézben tartott mikrofon esetében praktikus. Mivel otthon voltak régebbi „madzagjaim” is, minőség összehasonlítás okán párommal visszatértünk az új termék beszerzésének helyére. A két kábel sodrott szálainak anyagösszetételét megegyezőnek vélte a szakember. Utána lapoztunk egyet. Megtudhattam tőle, hogy van nekik métere harmincezerért is, de az egyik gyártó árul olyan egy pár három méter hosszúságú felvevő kábelt, amely tizenkét millió forintot kóstál.

Fejcsóválva kijőve a boltajtón, átsétáltunk a főútvonal túloldalára. Kíváncsiságomat felkeltette Enyedi Ildikó Arany medvét nyert Test és lélek című alkotása — ezzel megegyező című írásom szerepel a Kalóriamentes csemege tartalom alatt — ezért a magyar filmek mozijában vásároltam két jegyet a hétvégi vetítésre: ennek majd vasárnap fogunk utána nézni.

Elégedetten hagytuk a hátunk mögött a mozit. A közelben lévő törzshelyünk felé kanyarodtunk. A pár napja átadott megújult koncert terem megmutatására invitáltam a páromat: bólogatással akceptálta a változást. A teremben ott szorgoskodott az egyik kedvelt munkatárs. Araszokkal feltérképeztem az új, másfél millióért beszerzett Bose hangfalakat. Nem csak arról értesülhettem a szakembertől, hogy ma már sok-sok pár centiméter átmérőjű hangszóróból állítják ki a végterméket a hangfal gyártók, de az előlap strukturáltságával is dobnak egyet a hangzáson. Mielőtt elbúcsúztunk volna egymástól, keresztben és hosszában is leléptem a termet, hogy képbe kerüljek egy teltházas koncerten megforduló közönség összlétszámával. A nagy matekozás után — leeresztés céljából is — a kantinban lemeóztuk a fehér forró csoki minőségét: panaszkönyvre nem volt szükség.

Mustránk a Lehel piacon ért véget. Esztétikailag kifogástalan gyümölcsök és zöldségek sora a pultokon, de ezek még egy negyed fabatkát sem érnek meg a számunkra. Messzire elkerüljük a kőzetgyapotban vagy a melegházban termesztett zöldárút, mert bár szemre valóban gyönyörű portékák, de a beltartalmat visszajelző számadatok, silányak: minek pénzt ablakon lapáttal kihányni? — vagy mást, máshonnan.