: TÁVFÜRDETÉS — fürdőmester (2002.)

A Horányi rév környéke remek hely a vízimádóknak. Legyen két, vagy négylábú. Persze az sem árt, ha valakik csak simán napimádók. Ismerősöm átlépte a nagykorúság határát. Vele kiegészülve élveztük a Duna part nyújtotta lehetőségeket. A víz közelében terítettük le a pokrócot. Elemében volt a strandoló vakvezető. Amint az elhaladó hajó mögött életre kelő hullámok elérték a partot, mindegyik tajtékba beleharapott. A hullámnak mindegy volt, neki nem, hát tegye, ha kedve tartja. A négylábú házi kedvencek játékból, vagy területvédő szempontból való megkergetése sem maradhatott el. Hármasban elsétáltunk a közeli patak felé, arra is volt mit szimatolni. Ha elfáradt a sok szaladgálásban, belehasalt a vízbe. Kutyajó dolga volt. Szóval nem unatkoztunk. Visszatértünk a takaróhoz.

Éles szemű lehetett a haver, mert észrevette, hogy tőlünk távolabb két hozzá hasonló korú lány monokinizik. Rákérdeztem a külalakjukra, mire felnyöszörgött. Tisztán láttam az ügyben. Közben felfigyeltek ránk a csajok. Mivel ismertem Kicsi vízparti szokásait, sok kockázatot nem vállaltam fel kérdésemmel:

— Szeretnéd, hogy megtréfáljam őket?

Nem lepődtem meg a válaszon. Magamhoz csalogattam Kicsit, és elcsentem tőle a labdát.

— Most figyelj! — szóltam a havernak.

Miután megtudtam, hogy hány méterre lehetnek a kacér szépségek, annak megfelelő erővel vízbehajítottam a labdát. Tökéletesre sikerült, mert a labda a monokinizőkkel körülbelül egy vonalban pottyant a Dunába. Kicsit nem kellett bíztatni a labda megszerzésére. Belerobogott a vízbe, és már úszott is. A következőket a nyálát csorgató fiú helyszíni közvetítéséből ismerem.

A sodródó labda már túljutott a lányokon, amikor megkaparintotta a kutya. Ráharapott, és a szárazföld felé vette az irányt. A parton megállt, lihegett egy darabig, majd szájába kapta a zsákmányt. Tudtam, hogy okos kutya Kicsi, mert azt tette, amire számítottam. Az ártatlannak gondolt kutyaúsztatást figyelő lányok alig várták, hogy eléjük érkezzen a német juhász. Nem kizárt, hogy egy kis simiért magukhoz akarták csalogatni. A földön ülő, naptól hevített szívtiprók előtt megállt a szuka, és bundájából alaposan kirázta a vizet. A rászedett lányok sikítozva felugrottak, aközben nevettek. Mire észbe kaptak, a négylábú fürdőmester már ott állt előttünk.