: SZŐKE CIKLON — piros színeváltozás (1989.)

Akarva, akaratlanul is, egymást tanítjuk. A szőke hajú egy gyermekes anyukához bármikor becsengethettem, mert házmesterként dolgozott. Hozzájuk is seftelni jártam. Az elkövetkezőben nem ez a szempont fogja a fő szerepet játszani.

Ekkoriban már elterjedt újdonságnak számított a videomagnó. Hozzájuk betérve olyan esetre nem emlékszem, amikor ne lett volna bekapcsolva. Egész nap ment a masina, és mindig ugyanaz a téma vetítődött. A tévé előtt ott ült vagy mászkált le és fel, a páréves csemete. Bár aligha érthette a képernyőn látott monoton jeleneteket, de idővel mindenfélére nyiladozik egy kölyök értelme. Nem mesefilmet, vagy ahhoz hasonló tartalmat kellett elszenvednie, hanem kemény pornót.

Másról is megismerszik az értelem. A korántsem mutatós hölgy a haját szőkére festette. Ő is álmodozott a jólétről, mint ahogyan időnként az emberek többsége is hajlamos erre. Álmának csúcspontja egy piros színű Porsche 911 típusú cabriolet volt. Mint komolyan mondotta, a szőke haja jól mutatna az autó színéhez. Ennek folyamodványaként érezhettem rá igazán, hogy ismeretségünk elejétől mennyire kedvelhetett meg:

— Ha lesz egy telitalálatos szelvényem az ötös lottón, veszek egy ilyen autót, és vele viszlek egy kört a lakótelepen!