: SÖRÖS DOBOZ — funkcióváltás (2014.)

Nem a pléhdoboz tartalma lesz a főszereplő, hanem a csomagolóanyag másodlagos felhasználása. Nem a hajléktalanok egyik legális, és kedvelt pénzszerzési tevékenységére gondolok, a dobozok laposra taposására és az átvevőhelyeken leadására. Vajon mire másra?

Az ország keleti, szegényebb régiójában találkoztunk először a sörös dobozzal, mint turistajelzéssel. Hogy ez nem odavaló? A homokfutó vagy a terepmotor, talán igen? Akkor inkább, a sörös doboz.

Előnye a fatörzsre felfestett jelzéssel szemben, hogy a sörös dobozt nem nőheti be a fakéreg, mivel zsineggel ágra akasztják. A fémdoboz nem rozsdásodik, és amennyiben a felfüggesztésre felhasznált zsinór erős műanyagból készült, az is időjárás álló. Az optimális helyre felaggatott turistajelzést a tavasszal beinduló lombosodás nem teszi láthatatlanná. Olyan helyen is felhasználható, például bokros területen, ahol nincs mire felfesteni a jelzést. Fillérekbe kerül darabja. A felhasznált festék ára csekély. Egy viharos erejű szél ugyan derekasan meglóbálhatja a pillesúlyú turistajelzést, de a magasból esetleg lepottyanó doboz senki fejét nem töri be.