Vidám napot / sörös doboz...,

Ritkán fogyasztok alkoholt, olyankor inkább keserű ízű sört nyelek, de dobozosból, a jellegtelenné váló íze miatt, nem!

A következő esetben nem a pléhdoboz tartalma lesz a mértékadó, hanem a csomagolóanyag másodlagos felhasználása. Nem a hajléktalanok egyik legális és kedvelt pénzszerzési tevékenységére gondolok, a dobozok laposra taposására és az átvevőhelyeken ezek leadására. Mire másra?

Az ország keleti, szegényebb régiójában találkoztunk először a sörös doboz, mint a turistajelzés kézen fekvő gyakorlatával. Hogy ez nem odavaló? A homokfutó vagy a terepmotor talán igen? Akkor inkább a sörös doboz!

Előnye a fatörzsre felfestett jelzés ellenében, hogy a sörös dobozt nem nőheti be a fa kérge, mivel azt ágra akasztják. A fémdoboz nem rozsdásodik, és amennyiben a felfüggesztésre felhasznált zsinór erős műanyagból készült, az is időjárás álló. Az optimális helyre felaggatott turistajelzést a tavasszal beinduló lombosodás nem teszi láthatatlanná. Olyan helyen is felhasználható — pl. bokros területen — ahol nincs mire felfesteni a jelzést. Lényegében fillérekbe kerül darabja — a felhasznált festék árára gondolok. Egy viharosabb szél ugyan derekasan meglóbálja a jóformán semmi súlyú jelzést — a magasból lepottyanva viszont senki fejét nem töri be — de ezáltal még szembetűnőbbé válik  a turista számára. Szegény ember vízzel főz! — tartja a közmondás.