: PÁRJÁT RITKÍTÓ — ilyesmi is megtörténhet (1984.)

Rövid ideig dolgozhattam együtt az elvált négygyermekes anyukával. A boltban ő vitte az adminisztrációt. Kinézetre, bőven a felejthető kategóriába tartozott. Nem lehetett női vonásokat felfedezni rajta. A kiszámíthatatlan sors a pártfogásába vette. Egy nagyobb családi eseményen megjelent egy korban hozzá illő férfi. Jóképű, intelligens és gyermektelen volt. Intenzíven folyt az udvarlás, összeköltöztek. Idővel a kolléganő egy másik egységbe átkéredzkedett.

Csendes, nyugodt típusú volt a férj. Néhányszor találkozhattam vele, még, mint friss udvarlóval, ilyenkor egy-két szót váltottunk egymással. Szimpatikus volt.

Nem csak a munkahelyen volt nagy a szája a hölgynek, hanem úgy nagy általánosságban, bárhol. Gyerekei odavoltak nevelőapjukért, ez igaz volt fordítva is. Mehetett volna tovább minden gördülékenyen, de a nagy száj, az nagy száj. Egyik este a feleség nagyon nyelvelt a férfivel. Bírta, amíg bírhatta. Az asszonyt az ágyról maga mellől ellökte, aki a földre esett, és jobblétre szenderült. Rendőrségi ügy lett belőle, bíróságra került az ügy. A jogi határozatnak megfelelően, pár év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték a férfit. Minden jónak és rossznak vége szakad egyszer. Szélesre tárult a börtönkapu, szabaddá vált az özvegy. A négy gyermek visszavárta, így együtt maradhattak.