Vidám napot / párduc mintás nadrág...,

Női fazon.

Azon férfi társaimat, akik eme sokat sejtető ruhadarab hallatán „ácsingózva” várják a fantáziát tovább serkentő fejleményeket, azoknak a várakozását alaposan le kell hűtenem. Szűkebb lakókörnyezetemben két olyan hölgyet is ismerek távolról — egyikük sem cicababa, de még csak nem is csicsababa — akiken ilyen ruhadarab gyakrabban előfordul. Egyikük sem százas.

Kezdem a hozzám közelebb lakóval. A lépcsőházban egy őslakóhoz házasodott be: a zsák megtalálja a foltját. Tény, a hölgy számára a húsz évnyi korkülönbség miatt is, kifizetődő volt az „ásó-kapa” kimondása: azóta megözvegyült. Előző házasságából két gyermeke született: a lánya többé-kevésbé nála lakik. A fiával kapcsolatban ellentmondásosak a hozzám eljutott incifinci hírmorzsák: talán még a régi szülői lakásban lakik családostól, talán már kipaterolta őket onnan. Amióta magára maradt az olykor pirosra festett hajjal villantó hatvanas hölgy, „beszédesebbé” vált. A pénz nem dobta fel sohasem, de a volt férj nyugdíjának harminc százaléka valamicskét lendíthetett lapos egzisztenciáján: kevesebbszer keresgélt csikket az utcán, de szájában gyakran füstölög hosszúszárú cigi. Mivel egy folyosón lakunk, gyakran hallom őt magában beszélgetni vagy kissé horrorisztikus hangon kacarászni — mivel nem közveszélyes, az ő dolga. Lakásajtaja előtt elhaladva olykor intenzív hajléktalan szag árulkodik a belső klímáról. Ha nem is naponta, de gyakran magára húzza a párducmintás nadrágját, lábára pedig a hasonló mintázatú gumi csizmát.

A másik hölgy néhány házzal arrébb lakik, szerencsére. Ő elhivatott híve a városi galambok intenzív etetésének. Gurulós kocsival rója az utcákat, és marokszámra szórja szét a magokat, száraz kenyeret. Egyszer rászóltam a közértben, mire magából teljesen kikelve, vérvörösre üvöltötte a fejét: pár napja az utcán egy idősebb nő is szóvá tette előtte a közhigiéniára jelentett veszélyességét. Vizuálisan sokkal jobban észrevehető rajta a nem százas címke, mint a másikon. A párducmintás nadrág neki is kedvelt ruhadarabja.

Kedves férfi társak! Amennyiben láttok egy párducmintás nadrágban pompázó hölgyet, a végső rohamra szóló döntés meghozatala előtt, ne csak a popsi táján ragadjon le a figyelmetek!