: MÉG A BŐRT IS — aljasság (2015.)

Ezzel a korántsem pozitív jelzővel, egy vidéki telephelyű, buszos utazási irodát illetek, és a telepített idegenvezetőt. Mivel a cégvezető ugyanazon a mediterrán településen töltötte a nyarat, ahol a koordinátor is dolgozott, ezért aligha hihető, hogy az ott történő dolgokról mit sem tudna.

Pár órával a megérkezés után, az egyik nagyobb apartman étkezdéjébe össze lett hívva a csoport. A fiatal telepített koordinátor nyomta a szokásos tájékoztatót, mígnem kitért rá, hogy a medencét az előző csoportból néhányan mennyire elitélendő módon használták. Ez idáig rendjén is lett volna, ám, amit utána hallottam, attól elképedtem.

   Mindegyikőtök figyelmébe ajánlom, hogy megvannak az eszközeink, az ilyen utasokkal szemben!

Alig, hogy megérkeztünk az ártatlanság menlevelével, máris keményen megfenyegetett minket, a rendőrséggel. Amint ezt a plénum előtt szóvá tettem, mindössze annyi történt, hogy lepergett róla. Mintha meg sem hallotta volna.

De, ez a sztori csak a hab volt a torta tetején. Mielőtt elkezdődött volna a tájékoztató, nagy körítés mellett beharangozta, hogy a helyi szállásadó nagylelkűen meghív minket. egy jégkockákkal hűsített limonádéra. A továbbiak során képbe kerültünk, hogy a helyi csapvíz fogyasztását érdemes elkerülni. Ez megszívlelendő információ volt, nem feledkeztünk meg róla.

Mivel másnap reggel, egész napos privát útra keltünk Katival, ezért az a nap, az utastársakkal kapcsolatosan teljesen kiesett. Csak a harmadik napon értesülhettünk róla, hogy a csoport fele heveny hasmenéssel bajlódott az előző nap. Miért? Mert az ajándékba kapott limonádéval a jégkockát is elfogyasztották, melyet csapvízből készítettek.

Mint később közszájról kiderült, ezt a játékot időtlen idők óta folytatja az utazási iroda. A helyi orvosnak hatalmas bevételt jelent, a turnusonként húsz beteg ellátása után járó summa, valamint a patikaszeren lévő haszon is.