Vidám napot / Ezer arc... ,

Kezdem a köztes humorral.

Negyedik kötetem, amely a legkülönbözőbb munkakutyákkal foglalkozik behatóbban, az Ezermester kutyák címet kapta. A magam részéről ezt rendben lévőnek találtam, de egyik ismerősöm erős kritikával illette: — Nem jó a cím, mert nincs is benne annyi munkakutya-szakma ismertető! Csendesen somolyogtam magamban, és íme, most pedig hasznomra és némileg a káromra is, ide citáltam őt.

Régen írtunk 2006-t évszámnak. Szívesen veszek részt aktívan vagy ismeret hiányában, hallgatok olyan beszélgetéseket, amelyeknek van érdemleges mondanivalója. Mivel ilyenre minimális erőbedobás után nem leltem, ezért létrehoztam, azóta pedig szervezem és vezetem a párbeszéden alapuló „Ezer arc” klubot. Hogy minderről számot adtam, oka, hogy a következő programmal, a tizenegyedik évadban, elérkezik a századik klub ideje. Egy-egy alkalommal két-két vendéget szoktam magunk közé elhívni: aktuálpolitika és hitbéli vallás témákon kívül bármi más terítékre kerülhet rajta. A kerek szám kapcsán kissé aktualizáltam a két témát, részint, a programsorozatnak helyet adó Vakok Állami Intézete miatt, másrészt pedig, a fül és a test számára hatásos hangtálak és gongok rezgése és csengése-bongása okán.

Az eltelt évek során a közönség többször is kicserélődött, egy-két vendéget pedig többször is elhívtam. Remélem, hogy a jeles napon a régen látott  ismerősöm nem fog szorzótáblával a kezében mosolyogva megjelenni.