Vidám napot / Édes szüle...

Páratlan páros.

Másodkézből tudok az esetről. Nem tételezem fel a hírforrás rossz indulatát. Természettől vezérelt ösztön a gyermek utáni vágyakozás. Az élet ember általi létrejöttének módja közismert. De, hogy az odáig elvezető út miként jön létre, és az hogyan alakul a továbbiakban, az sokféleképpen lehetséges.

A fiatal hölgyet is emészthette a szaporodás gondolata. Szétnézett maga körül. A felhozatalban akadt egy szemre való fickó, de mint hamarosan kiderült, nem csak a női test varázsolja el. Aztán felbukkant egy nyugatról érkezett ifjú, aki jó választásnak tűnt. Termőtalajra talált a magocska. Ennek ténye viszont nem közlődött a porzóval. Új nap, újabb lehetőségek. A semmiből váratlanul felragyogott egy délről érkező családos férfi csillaga, aki még hírből sem ismerte az aprópénz fogalmát. Próba szerencse, gondolta az éppen, hogy áldott állapotban lévő fehérnép. Nagy kárt úgy sem tehet magában már, a többit pedig meglátja majd. Addig okosodott saját gondolataitól, amíg a nyugatról ideutazó férfi látogatásaikor valahogyan sosem ért rá, így az illető letörten távozhatott. A balhés időszak ideje akkor érkezett el, amikor ez a férfi hírül vette szíve választottjának előrehaladott állapotát. Zsebszámolóval könnyen kiszámolhatta, hogy az ő utódját hordhatja szíve alatt. Nagy patáliát csapott, eredménytelenül. A déli égtájról érkezett férfi lett nevesítve apának, aki arcán széles mosollyal vette tudomásul az életre szóló édes ajándékot.

Hamarosan újonnan épült lakóparki ingatlanban találta magát a várandós anyuka. A jólét nem szűnt meg a későbbiekben sem: a „leveske” alapanyaga mindig a legdrágább ásványvíz volt — szeretni kell a gyereket!