Vidám napot / biztonsági ajtó...,

A hitelt érdemlő megbizonyosodás róla.

Többen is gondolhatják úgy, hogy: kéne egy biztonsági ajtó a lakásra. Az évezred forduló után vásároltam egy ilyet magamnak. Laikus lévén, a pénztárca vastagsága határozta meg leginkább a kiválasztott termék típusát. Azóta többször is felvetődött bennem: Mennyire hatékony a felszerelt ajtó?

Egyik vasárnap délután hazatérve a kulcs az utolsó fordulatnál megakadt. Óvatosan és határozottan is az ajtó lelkére próbáltam hatni, eredménytelenül. Felhívtam a céget, akiktől megvásároltam a nyílászárót: egy óra múlva megérkezett a szakember.

Délután ötkor kezdett hozzá. Két órával később azon a napnál világosabb felismerésen kaptam magam, hogy anno tényleg egy megfelelő minőségű ajtót vásároltam magamnak. A homlokát egyre sűrűbben törölgető szakember úgy döntött idővel, hogy segítségnek elkéne az egyik izmos karú kollégája. Már ketten gyürkőztek vehemensen az engedetlen ajtónak: egyre népesebb csődület keletkezett a folyosón. Este kilenckor egy nyekkenéssel megadta magát, a termékindításkor páncélszekrényekhez gyártott zárszerkezet: az ajtót hajszál híján ki kellett vágni. Két óra elteltével a régi helyett egy ugyanolyan típusú, de sokkal biztonságosabb zárszerkezet került beépítésre. Azóta teljesen nyugodt vagyok mindaddig, amíg a kulcs elfordul a zárban.

Nem mellesleg: drága mulatság volt a lakásba bejutni!