: ANTI BÉBI — testközelből (2005.)

Második kötetem főszereplői — két kivételtől eltekintve — valamilyen szinten sportoltak, de a két kivétellel együtt, egyben életbajnokok is voltak.

A két kar szinte teljes hiányáról beszélhetünk, a nyilatkozó fiatalember esetében. Egyik vállából apró kézcsökevény nőtt ki. A lakásomon folyt a beszélgetés, és mi sem természetesebb, a mosdó használata esetében felajánlottam a segítségemet — szükség lett rá. Elnyerte a szimpátiámat. Sportteljesítménye is figyelemre méltó volt, a Balatont kar nélkül ő úszta át elsőnek. Mivel baráti kapcsolat alakult ki közöttünk, ezért feltettem neki a megkerülhetetlen kérdést:

- Megkérdezted-e édesanyádtól, hogy miért születtél kar nélkül?

A gyors válasz nemleges volt. A fiatalember életkorát visszaszámoltam az adott évből, és eszembe jutott valami. Akkoriban nagy port vert fel, a Magyar rádió riportműsorban is foglalkozott vele (168 óra), hogy az egyik svájci gyógyszergyártó cég valamelyik fogamzásgátló tablettájának mellékhatásaként, az előzetesen ilyen szert szedő nők esetében, világszerte megnőtt a végtaghiányosan született jövevények száma. Némi gondolkodás után rákérdeztem az általam vélelmezett ok megosztására, melyre igennel felelt. Csendben végighallgatta, és szó nélkül tudomásul vette.