Vidám napot / aki a saját maga által kihelyezett KRESZ tábla egyirányú jelzése ellenére is szembemegy önmagával...,

Előre jelzem a félreérthetőség elkerülése okán: nekem nincs jogsim, és a KRESZ-t is csak alapfokon ugatom meg.

Az első számú hazai babérkoszorús kresztábla kihelyező szaki, aki saját magáról többször és több helyen is nyelvbicsaklás nélkül kijelentette, hogy „ő ehhez a szakmához ért”, számtalan útbaigazító jelzéssel látja el öntevékenyen a körülötte majdnem százezer négyzetkilométeren élő, közel tízmillió nemzettársát: többségük önállóan is képes, a saját környezetében eligazodni — aki nem, vegyen magára keresztet az önként felkent népvezértől.

Minap az „Ötvenhatosok emléktere” kapott egy a zene nyelvén beszélő irtózatosan hamis himnusz táblát: egy Nyugat-európai illetőségű dalírót kért fel erre a nemzetinek álcázott, és nemesnek kikiáltott célra. Ez még nem is lenne annyira hányinger keltő az ő részéről, amennyiben a jelképes kokárdás hordó tetejéről, a nemzettársaihoz tudorként szóló, fénylő homlokú népharcos, a nemzet dicsőítő és felemelő gondolatait, valóban szívből szólóan csókolná cuppanósan, a nem polgári illetőségű pórnép lapos homlokára.

Jut eszembe: nem vagyok diagnosztikai szakember sem. De lássuk csak, immár könnyen magunkba fogadható megfogalmazásban: Hogyan is van ez? Az 56-osok emlékének himnuszba való öntésére nem egy árja színmagyar dalszerzőt kért fel az újsütetű hittel rendelkező kutyabőr nélküli  népvezér, hanem egy, erről az eseményről mit sem tudó hazárdírozót: a dalszöveget évekkel ezelőtt egy másik felkérésre megírta már — ott porosodott az asztalfiókjában. Ez a beszédes tett nem csak a hazai dalírók slejmes csumával való szembeköpése, hanem az alattvaló plebsz feje tetejére való pofátlan rárondítás is, de legfőként, az 1956-ban a jobbítás szándékával utcára vonuló majd harcoló emberek nyílt színi szemérmetlen meggyalázása: akár élnek, akár, nem. Ez még akkor is igaz — és legfőként azért igaz — mert az ötvenhatosok himnuszát népszerűsítő videóban feltűnik egy teljesen hiteltelen bérzsoldos élharcos.

Mint tudjuk, a szabálysértés pénzbírsággal is sújtható vagy vádemeléssel a törvény szándékosan összekuszált paragrafusára adható. Ezúttal, első fokon „pénzherdálás” a büntetés, amit — láss csodát!— nem az elkövető fizet meg farzsebből — potom ötven millió forint — hanem az egész ország szurkolja le vagy el — ki-ki tegyen a lelkiismerete szerint: hajrá magyarok!